Lunchbijeenkomst #4: Accuraatheid van verschillende beslisregels binnen het compensatoir toetssysteem

Tentamen studenten Michelle MuusFoto: Beeldbank EUR / Michelle Muus

In november zal de vierde lunchbijeenkomst van de ‘EUR Onderzoeksagenda Onderwijskwaliteit en Studiesucces’ worden georganiseerd. Promovenda Iris Yocarini zal een presentatie verzorgen over de accuraatheid van verschillende beslisregels binnen het compensatoir toetssysteem. Iris Yocarini doet haar promotieonderzoek in het kader van de Onderzoeksagenda Onderwijskwaliteit en Studiesucces.

In de beslissing om studenten aan het eind van het jaar een positief of negatief BSA toe te kennen, wordt bij de opleiding Psychologie gebruik gemaakt van het gemiddelde bloktoetscijfer in plaats van individuele bloktoetscijfers. Volgens een psychometrisch argument dat volgt uit klassieke test theorie (KTT), is het gemiddelde cijfer betrouwbaarder. Omdat in de praktijk veel assumpties van de KTT onrealistisch zijn, is middels een simulatiestudie onderzocht of beslissingen onder een compensatoire beslisregel inderdaad zorgen voor betere beslissingen, doordat er minder studenten onterecht worden doorgelaten (false positives) of onterecht worden afgewezen (false negatives).

Locatie:               Campus Woudestein, G2-21
Datum:                dinsdag 10 november 2015
Tijd:                      12.00 – 13.30 uur, inclusief lunch
Spreker:              Iris Yocarini MSc.

Deze lunchbijeenkomst is de vierde in een reeks van tweemaandelijkse bijeenkomsten, waarin één of meer sprekers interessante bevindingen van hun onderzoek naar onderwijskwaliteit en studiesucces met u zullen bespreken. Doel van deze bijeenkomsten is om geïnteresseerde onderwijsonderzoekers van de EUR informeel te kunnen ontmoeten, best practices uit te wisselen en elkaar te informeren over de voortgang  en de bevindingen van de verschillende projecten binnen de Onderzoeksagenda. We hopen dat de lunchbijeenkomsten een inspiratiebron zullen zijn die leidt tot meer ‘evidence based practice’ in het onderwijs.

 In verband met het bestellen van de lunch willen we u vragen om  uiterlijk maandag 2 november door te geven of u aanwezig zult zijn door middel van een reply naar dit emailadres.

We kijken uit naar uw komst!

Download de presentatie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s