Lunchbijeenkomst #5: Probleemgestuurd Onderwijs bij de Erasmus School of Law

Probleem gestuurd leren
Foto: Beeldbank EUR / Michelle Muus

Na vier succesvolle bijeenkomsten in 2015, gaan we in 2016 graag door met het organiseren van deze lunchbijeenkomsten waarin met elkaar in gesprek raken over onderzoek naar onderwijs. Op 2 februari 2016 zal promovenda Marit Wijnen een presentatie verzorgen over probleemgestuurd onderwijs bij de Erasmus School of Law (ESL).

Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) is een studentgerichte onderwijsmethode. Studenten werken in kleine groepen aan realistische problemen, onder begeleiding van een tutor. Uit verschillende studies is PGO effectief gebleken op verschillende uitkomsten, zoals kennis retentie, tevredenheid over de opleiding en vaardigheden. Echter, het merendeel van deze studies is uitgevoerd in geneeskunde opleidingen. Hierdoor is het moeilijk te zeggen hoe PGO werkt bij andere opleidingen.

In september 2012 is PGO ingevoerd bij de drie opleidingen van de Erasmus School of Law (ESL) van de EUR. Hoe werkt PGO bij de rechtenopleiding? Tijdens deze lunchbijeenkomst zal het effect van PGO op leerstrategieën en op motivatie van rechten studenten aan bod komen.

Locatie:               G2-26
Datum:                dinsdag 2 februari 2016
Tijd:                      12.00 – 13.30 uur, inclusief lunch
Spreker:              Marit Wijnen MSc.

Deze lunchbijeenkomst is de vijfde in een reeks van tweemaandelijkse bijeenkomsten, waarin één of meer sprekers interessante bevindingen van hun onderzoek naar onderwijskwaliteit en studiesucces met u zullen bespreken. Doel van deze bijeenkomsten is om geïnteresseerde onderwijsonderzoekers van de EUR informeel te kunnen ontmoeten, best practices uit te wisselen en elkaar te informeren over de voortgang  en de bevindingen van de verschillende projecten binnen de Onderzoeksagenda. We hopen dat de lunchbijeenkomsten een inspiratiebron zullen zijn die leidt tot meer ‘evidence based practice’ in het onderwijs.

In verband met het bestellen van de lunch willen we u vragen om uiterlijk dinsdag 26 januari door te geven of u aanwezig zult zijn door middel van een reply naar dit emailadres.

We wensen u heel prettige feestdagen en een gezond en gelukkig 2016 toe!

Download de presentatie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s