De BSA-norm: minimumeis of streefwaarde?

Studenten paviljoen EUR Eric FeckenFoto: Beeldbank EUR / Eric Fecken

Dit artikel is geschreven door Ivo Arnold en oorspronkelijk geplaatst op zijn blog op 4 juli 2012.

De norm voor het bindend studieadvies was oorspronkelijk bedoeld als een minimum prestatie-eis. In de praktijk fungeert deze echter voor veel studenten als een streefwaarde. Wanneer de norm behaald is, verslapt de studie-inspanning. In dit artikel in het Tijdschrift voor Hoger Onderwijs en Management betoog ik dat hierdoor het uitstelgedrag van studenten wordt geaccommodeerd. Het is beter om de norm voor het bindend studieadvies op te hogen naar het maximum van zestig studiepunten.

Over Ivo Arnold
Ivo ArnoldIvo Arnold is met meer dan 25 jaar ervaring in het academische veld een actieve blogger en graag geziene spreker in de media. Op dit moment werkt hij als programmadirecteur en vice-decaan voor de Erasmus School of Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op zijn blog deelt hij zijn expertise en opinie op het gebied van economie en onderwijs.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s