Lunchbijeenkomst #7: Webcasts en het effect van spacing- en cramming gedrag

Lunchbijeenkomst Bas GiesbersFoto: Beeldbank EUR / Eric Fecken

Op 7 juni zal dr. Bas Giesbers (RSM) een presentatie verzorgen over het gebruik van webcasts en het effect van spacing- en cramming gedrag hierbij. Hierbij een samenvatting van het onderzoek dat hij zal presenteren:

We investigated students’ usage behaviour of two types of webcasts (recorded lectures and worked assignments) (N = 873) in terms of spacing and cramming behaviour and related this to student performance. In doing so, we also aim to demonstrate three learning analytics methods (Herfindahl-Hirschman-index, Shannon’s Entropy, and a regular concentration measure) that extend beyond hit frequencies. Initial results show that viewing patterns of both types of webcasts are equally related to the exam grade. Spreading the views of either lecture recording or worked assignment webcasts in the period before the exam seems to be positively related to exam performance. A learning analytics approach by using objective usage data provides new insights which can be used by staff to improve the educational design.

Locatie:               Campus Woudestein, Y1-08 (Polak gebouw)
Datum:                dinsdag 7 juni 2016
Tijd:                      12.00 – 13.30 uur, inclusief lunch
Spreker:              dr. Bas Giesbers

Deze lunchbijeenkomst is de zevende in een reeks van tweemaandelijkse bijeenkomsten, waarin één of meer sprekers interessante bevindingen van hun onderzoek naar onderwijskwaliteit en studiesucces met u zullen bespreken. Doel van deze bijeenkomsten is om geïnteresseerde onderwijsonderzoekers van de EUR informeel te kunnen ontmoeten, best practices uit te wisselen en elkaar te informeren over de voortgang  en de bevindingen van de verschillende projecten binnen de Onderzoeksagenda. We hopen dat de lunchbijeenkomsten een inspiratiebron zullen zijn die leidt tot meer ‘evidence based practice’ in het onderwijs.

In verband met het bestellen van de lunch willen we u vragen om  uiterlijk maandag 2 november door te geven of u aanwezig zult zijn door middel van een reply naar dit emailadres.

We kijken uit naar uw komst!

Over de spreker

GiesbersBas Giesbers is projectleider e-learning bij de Rotterdam School of Management aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Als expert in e-learning adviseert hij onderwijs- en beleidsmedewerkers op het gebied van onderwijsinnovatie. Zijn onderzoeksinteresses gaan o.a. uit naar collaboratief blended leren en leermotivaties onder studenten.

Contact: bgiesbers@rsm.eur.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s