Lunchbijeenkomst #8: Het effect van ‘online enthousiasme’

banner-studerenFoto: Beeldbank EUR / Eric Fecken

Op 13 september zal dr. Huib Tabbers (FSW) een presentatie geven over het effect van ‘online enthousiasme’. In deze presentatie vertelt hij over het onderzoek dat hij samen met Remy Reurling en Jelco de Kievit heeft uitgevoerd.

Hierbij een samenvatting van het onderzoek dat gepresenteerd wordt:
Dankzij MOOCs (Massive Online Open Courses) komen meer en meer videocolleges beschikbaar voor iedereen met een internetverbinding. Maar hoe effectief zijn deze videocolleges eigenlijk? Eerder onderzoek naar het effect van ‘gewone’ colleges laat zien dat studenten over het algemeen maar bar weinig onthouden van wat er in een college verteld wordt. Wel lijken studenten meer te onthouden als de docent enig enthousiasme uitstraalt tijdens zijn of haar verhaal. De vraag is echter of ditzelfde effect van enthousiasme ook te vinden is in videocolleges waarin er geen enkel contact is tussen docent en student. Deze vraag hebben we proberen te onderzoeken in een drietal experimenten, waarvan we de resultaten op 13 september zullen presenteren.

Locatie:               G3-26
Datum:                dinsdag 13 september 2016
Tijd:                      12.00 – 13.30 uur, inclusief lunch
Spreker:              dr. Huib Tabbers

Deze lunchbijeenkomst is de achtste in een reeks van tweemaandelijkse bijeenkomsten, waarin één of meer sprekers interessante bevindingen van hun onderzoek naar onderwijskwaliteit en studiesucces met u zullen bespreken. Doel van deze bijeenkomsten is om geïnteresseerde onderwijsonderzoekers van de EUR informeel te kunnen ontmoeten, best practices uit te wisselen en elkaar te informeren over de voortgang  en de bevindingen van de verschillende projecten binnen de Onderzoeksagenda. We hopen dat de lunchbijeenkomsten een inspiratiebron zullen zijn die leidt tot meer ‘evidence based practice’ in het onderwijs.

In verband met het bestellen van de lunch willen we u vragen om uiterlijk woensdag 7 september door te geven of u aanwezig zult zijn door middel van een reply naar onderwijskwaliteit@fsw.eur.nl.

Download de presentatie

Over de spreker

untitled

Huib Tabbers is universitair docent onderwijspsychologie aan het Department for Psychologie, Education and Child Studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is gepromoveerd aan de Open Universiteit Nederland op onderzoek naar leren met multimedia. Zijn huidige onderzoek bouwt hier deels op voort en richt zich onder andere op het ontwerp van instructieve animaties.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s