Lunchbijeenkomst #9 : Student drop-out for minority and non-traditional students

140211ef_mg_2552

                                                                                                                          Foto: Beeldbank EUR/ Erick Fecken 

 

Op 16 november is er weer een lunchbijeenkomst van de ‘EUR Onderzoeksagenda Onderwijskwaliteit en Studiesucces’ georganiseerd.

Tijdens deze bijeenkomst heeft dr. Brian Godor (FSW) een presentatie gegeven over Academic fatalism: Applying Durkheim’s fatalistic suicide typology to student drop-out and the climate of higher education. Voorafgaand heeft dr. Brian Godor de volgende beschrijving van zijn presentatie gegeven:

“This talk will present an alternative theoretical framework for explaining student drop-out for minority and non-traditional students. It will also explore the climate of higher education and how this can cause difficulties for students to integrate into the higher education community. Topics such as power, integration, social capital, and regulation will be discussed.”

Deze lunchbijeenkomst was de negende in een reeks van tweemaandelijkse bijeenkomsten, waarin één of meer sprekers interessante bevindingen van hun onderzoek naar onderwijskwaliteit en studiesucces met u hebben besproken.

Hieronder kunt u de presentatie bekijken:

download de presentatiebirang.jpg

Over de spreker: 

Brian P. Godor is an assistant professor in the Department of Psychology, Education and Child Studies. His research main focus is on high ability students in terms of stress, sense of belonging and power in the classroom.

Additionally, his research also focuses on teacher competencies in classroom differentiation and testing and assessment.

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s