de RINO-Groep interviewde initiatiefnemer Prof.dr.Guus Smeets over het stageplustraject: de snelweg naar de GZ-opleiding.

Op 24 januari heeft de RINO-groep op hun nieuwspagina aandacht besteed aan het Stageplustraject van de Erasmus Universiteit door het plaatsen van een interview met initiatiefnemer Prof.dr. Guus Smeets. Guus Smeets is voorzitter en directeur onderwijs van het Department of Psychology, Education & Child Studies van de Erasmus Universiteit, en voorzitter van de Stichting PDO-GGZ Leiden/Rotterdam, de organisatie die de postacademische BIG-opleidingen tot Gz-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut verzorgt.

Guus Smeets

Op de vraag wat het stageplustraject precies inhoud antwoordde hij met: ‘  Het is een stagetraject dat alleen openstaat voor de allerbeste en meest gemotiveerde masterstudenten klinische psychologie, klinische kinde- en jeugdpsychologie en othopedagogiek. Zij lopen negen maanden een gecombineerde praktijkonderzoek bij de Parnassia Groep en als ze dat goed doen kan die nog eens met zes maanden worden verlengd.Krijgen ze daarna nogmaals een positieve evaluatie dan mogen ze direcht door naar de GZ-opleiding. We doen dit, dit jaar voor het eerst als een pilot…’  

Guus Smeets ziet de ggz-instellingen als een meerwaarde voor het opleiden van specialisten door de directe koppeling tussen de academie en de zorginstellingen. Dit zou de kennisontwikkeling ten geode komen.

Voor het gehele interview kunt u terecht op de site van de RINO-Groep. Zie hiervoor de link hieronder:

Link : http://big.rinogroep.nl/?store=nieuws_detail&id=408

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s