Lunchbijeenkomst #12 : Het effect van N=N op studieprestaties, motivatie en studentkenmerken

robOp dinsdag 21 februari was het Rob Kickert die zijn voorlopige bevindingen deelde met de personen die deelnamen aan de 12e lunchbijeenkomst.

Rob Kickert is een Phd- candidate die onderzoekt ofstudenten van uiteenlopende opleidingen onder het nieuwe toets systeem N=N verschillen ten opzichte van studenten onder het oude, traditionele toets systeem. Anders gezegd: presteren de studenten beter onder N=N, zowel wat betreft cijfers als het aantal behaalde studiepunten? Zijn de studenten gemotiveerder geworden, zijn ze anders gaan studeren en/of zijn er nog andere studentkenmerken waarop de studenten verschillen tussen het oude en het nieuwe toets systeem?

Rob kickert probeerde in de bijeenkomst duidelijk te maken  wat hij tijdens zijn onderzoek probeert te doorgronden. Rob Kickert tracht namelijk uit te zoeken wat een wijziging van het toets systeem met de studenten doet, met name of het zo is dat het N=N toets systeem studenten motiveert om harder en beter te studeren. De resultaten van dit onderzoek kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van leer- en toets omgevingen die studenten optimaal in staat stellen om te laten zien wat ze kunnen. Rob Kickert onderzoekt of studenten van uiteenlopende opleidingen onder het nieuwe toets systeem N=N verschillen ten opzichte van studenten onder het oude, traditionele toets systeem.

De presentatie tijdens de lunchmeeting ging voornamelijk over het onderzoek van Rob Kickert naar de relaties tussen zelfregulerend leren, participatie en studieprestaties bij eerstejaars geneeskundestudenten onder N=N, vergeleken met het oude toetsingssysteem waarbij in het eerste jaar nog geen 60 studiepunten hoefden te worden behaald en nog geen compensatie was toegestaan. Rob Kickert kijkt hierbij of er gemiddelde verschillen zijn tussen de twee toets systemen in zelfregulerend leren, participatie en prestaties van de studenten. Daarnaast onderzoekt hij of een structureel model ter voorspelling van gemiddelde cijfers dat onder het oude toetsingssysteem is ontwikkeld, nog steeds stand houdt onder N=N.

Geinteresseerden kunnen via onderstaande link de presentatie nog eens nalezen.

Hopelijk tot op een volgende lunchbijeenkomst.

rob rond

Klik hier voor de presentatie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s