Lunchbijeenkomst #13: ‘De transitie van het vwo naar de universiteit’

studenten l gebouw

 

 

Beste collega,

Op maandag 20 maart 2017 vond de 13e lunchbijeenkomst van de  ‘EUR Onderzoeksagenda Onderwijskwaliteit en Studiesucces’ plaats.

Tijdens deze bijeenkomst presenteerde Sanne van Herpen haar onderzoek aan ons. Sanne van Herpen is onderwijskundig adviseur en onderzoeker bij Risbo. Daarnaast werkt zij aan een promotieonderzoek over ‘De transitie van het vwo naar de universiteit’. In dit onderzoek heeft zij eerst een kwantitatieve (I) studie gedaan naar hoe inzet in de vooropleiding, geloof in eigen kunnen en studiekeuzemotieven gerelateerd zijn aan studiesucces in het eerste jaar. Vervolgens heeft zij een longitudinale kwalitatieve (II) studie gedaan naar studiekeuzegedrag en leergedrag van studenten tijdens de overgang van het vwo naar de universiteit. Op basis van deze twee studies heeft zij tenslotte een experimentele studie (III) gedaan naar het effect van een pre-academic programme op interactiegedrag, thuisvoelen en studieprestaties in het eerste jaar.

Sanne ging tijdens de presentatie in op haar eerste studie, die mede gebaseerd is op data uit de Instroommonitor van de EUR. Ze besteedde daarnaast aandacht  aan de implicaties van het onderzoek voor de onderwijspraktijk en toekomstig onderwijsonderzoek.

svh
Geinteresseerden kunnen via onderstaande link de presentatie van Sanne teruglezen:

Klik hier voor de presentatie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s