PhD-onderzoek van Marloes Broeren

Er heeft zich weer een nieuw onderzoek gevoegd bij de lijst onderzoeken die relevant zijn voor het thema dat wij tijdens de Erasmus Education Research bijeenkomsten bespreken.

 

Marloes Broeren onderzoekt welk instructiedesign (eerstejaars) hbo-studenten kan ondersteunen in het inzetten van metacognitieve vaardigheden tijdens hun zelfstudie-activiteiten met als doel hun zelfregulerend vermogen, motivatie en prestatie te verhogen. Hierbij borduurt zij voort op eerder onderzoek van onder andere Zepeda en collega’s (2015) dat aantoont dat het trainen van metacognitieve vaardigheden bij leerlingen direct effect heeft op hun prestaties en hun motivatie ten aanzien van de leertaak en de doelen die zij daarmee willen bereiken. Onduidelijk is nog welke metacognitieve vaardigheden welk effect hebben, of deze effecten ook optreden bij studenten in het hoger onderwijs en hoe studenten uiteindelijk zelfstandig deze vorm van zelfregulerend leren kunnen gaan toepassen. Marloes is buitenpromovenda en haar onderzoek vindt plaats bij Avans Hogeschool te Breda. Bij de EUR is zij aangesloten bij het departement Psychology, Education and Child Studies.

Wie weet kan zij in de loop van het jaar haar bevindingen met ons delen.

broeren


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s