Over ons

Onze missie

Erasmus Education Research is een interfacultair instituut dat onderwijsonderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) bevordert en de langjarige expertise van de EUR op het gebied van onderwijskundig onderzoek versterkt. De EUR hecht niet alleen belang aan innovatie van onderwijs en het delen van best practice, maar ook aan de empirische evaluatie van de effecten van dergelijke innovaties. Het versterken van onderwijskundig onderzoek draagt in belangrijke mate bij aan de onderwijskundige kennis van de onderwijzende staf en daarmee aan de kwaliteit van het onderwijs van de EUR.

Wat wij doen

Naast het beantwoorden van de gestelde onderzoeksvragen biedt het Erasmus Education Research een platform om individueel door faculteiten gestarte onderzoeksprojecten op elkaar af te stemmen en in interfacultaire samenwerking uit te voeren. Dit gebeurt enerzijds door de bouw en het beheer van een EUR-brede onderzoeksdatabase ten behoeve van onderwijskundig onderzoek aan de EUR. Deze onderzoeksdatabase bevat onder andere longitudinale studievoortgangsgegevens van de EUR studentenpopulatie. Daarnaast organiseert Erasmus Education Research symposia en tweemaandelijkse lunchbijeenkomsten waarin bevindingen uit EUR-onderwijsonderzoek worden gepresenteerd aan andere onderwijs-onderzoekers en geïnteresseerde onderwijsprofessionals.

Hoe wij zijn ontstaan

Erasmus Education Research komt voort uit de Ondezoeksagenda Onderwijskwaliteit en Studiesucces. Deze onderzoeksagenda richt zich op onderwijskundige onderzoeksvragen, veelal in relatie tot de invoering van Nominaal = Normaal. Lees hier meer over de achtergrond van de Onderzoeksagenda Onderwijskwaliteit & Studiesucces.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s